VærsågodCamp
med Per Christian Ellefsen

Søknadsfrist 3. apr
Dato 17. jun – 22. jun
Pris 6000 kr
Tid

Om Workshop

I samarbeid med Per Christian Ellefsen inviterer Værsågod til VærsågodCamp – en skuespillerworkshop i Italia. 

I en liten fjellandsby i Italia skal 12 skuespillere jobbe sammen i fem dager.  Å bo i vakre omgivelser med urgammel historikk, bli servert alle måltider og jobbe tett sammen som gruppe er med på å legge forholdene til rette for et dypdykk i egen kunstnerisk utvikling.

I Triora får deltakerne fordype seg uforstyrret fra hverdagens plikter. Erfaringen med å leve og jobbe isolert fra omverdenen er at det faglige arbeidet blir grundig, konsentrert og effektivt. Hver deltaker tar med seg sitt eget prosjekt. Det kan være en monolog eller en egen skrevet tekst som skal utvikles i løpet av workshopen.

I masterclassen med Per Christian Ellefsen er det overordnede temaet vi skal ta for oss «Frilansskuespillerens utfordringer og muligheter». Ellefsen har etter mange år som skuespiller både ved institusjonsteatre og i det frie feltet opparbeidet seg erfaringer han ønsker å dele med neste generasjon skuespillere. Frilansskuespilleren er i en stadig mer utfordrende posisjon: Konkurransen er stor, utdanningsmulighetene flere, og man har i større grad ansvar for å administrere egen karriere.

Det å jobbe så tett med en så profilert og erfaren skuespiller som Per Christian Ellefsen, har vært utrolig lærerikt og inspirerende! Jeg gleder meg til å ta med meg alt jeg har lært hjem til Norge. – tidligere VærsågodCamp-deltaker

 

Innhold
Deltakerne jobber praktisk og effektivt, individuelt og i gruppe på forskjellige steder i og rundt fjellandsbyen Triora. Målet er at deltakerne får verktøy som er nyttige i en skuespillers hverdag.

I løpet av workshopen skal det jobbes med ulike skuespillerrelaterte utfordringer:

  • Hvordan håndtere nerver og vanskelige instruktører
  • Møtet med en tekst
  • Kropp og stemme
  • Hvordan sikre egen utvikling
  • Sette egen verdi/lønn
  • Hvordan generere arbeid til seg selv

Workshopen avsluttes med en visning i Oslo, tidlig høst 2018.

Tilbakemeldingene etter den første VærsågodCampen viste at skuespillerne ikke bare hadde stort personlig og kunstnerisk utbytte, men også at de ble kjent med kolleger og knyttet kontakt for fremtidige samarbeid.

Omgivelsene vi jobbet i var veldig inspirerende på flere plan. Det var mange sanseinntrykk og man fokuserte på en annen måte enn i Norge. Vi jobbet tett på hverandre, noe som førte til at vi ble godt kjent og trygge raskt! Jeg har fått venner og samarbeidspartnere for livet.- tidligere VærsågodCamp-deltaker

Kursavgift kr 6000,- inkluderer, transport, overnatting, mat og drikke.

Instruktør

Per Christian Ellefsen er en av våre mest erfarne skuespillere, både på scenen og på skjermen. Han har spilt mang en hovedrolle og birolle ved landets største teatre, og er også velkjent for sin innsats i den Oscarnominerte filmen Elling, som han vant Amandaprisen for. Han er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1974–1977). Mer om hans roller i utvalg finner du her.

Om Værsågod
VærsågodCamp springer ut av Værsågod – en visningsarena for profesjonelle skuespillere. Siden 2015 har Værsågod jevnlig arrangert visninger hvor skuespillere presenterer arbeidet sitt for et publikum og får tilbakemelding fra faglige veiledere. VærsågodCamp ble arrangert for første gang i fjor og var så vellykket at vi nå gjentar suksessen.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Innsendt søknad er bindende. Tidligere aktører fra Værsågod oppfordres til å søke.

Du er selv ansvarlig for å kjøpe flybillett innenfor riktig tidsramme. Værsågod vil foreslå den rimeligste flyavgangen og organisere videre transport til destinasjonen ut i fra det.

Sted

Trioria, Italia

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 3. apr
Dato 17. jun – 22. jun
Pris 6000 kr
Tid

Søknadsfristen er passert og det er ikke lenger mulig å søke plass.

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.