Værsågod
med Trond Fausa Aurvåg

Søknadsfrist
Dato 10. apr
Pris 0 kr
Tid 20:00 - 22:30

Om Arbeidsvisning

Hvordan kommer publikum til å ta imot dette? Bør jeg endre noe nå? Skjønner de hvor jeg vil hen? Kverner du på spørsmål av denne typen kan Værsågod hjelpe deg videre. Kom og vis frem det du jobber med!

Værsågod er et tilbud for profesjonelle skuespillere som vil teste ut arbeidet sitt på publikum og få faglig tilbakemelding.

Hvordan oppfatter andre dette arbeidet? Klarer jeg gi publikum den fortellingen, situasjonen, følelsen som er intensjonen min? Det er kjempeviktig med tilbakemelding for utviklingen videre. – Tina Opsahl Hansen

SLIK FUNGERER DET 

Værsågod er bare kjærlighet. Kjærlighet til skuespillerne på scenen og til faget. Værsågod er til for å støtte utøverne i deres arbeid og alle skal gå hjem med verdifulle innspill for videre utvikling.

Alle kunstneriske uttrykk er velkomne. Du kan ta med arbeidet ditt til Værsågod-scenen enten det er en monolog, en scene med flere skuespillere, en enakter eller deler av et stykke. Materialet skal være godt bearbeidet, men behøver ikke å være «ferdig».

Når visningen er over deler publikum sine refleksjoner og kommer med spørsmål. Deretter får faglig veileder ordet og gir konstruktive tilbakemeldinger og innspill. Værsågod er gratis for både aktører og publikum.

FAGLIG VEILEDNING

Værsågods faglige veiledere er veletablerte skuespillere som deler av sin erfaring for å kunne hjelpe kolleger videre i deres arbeid.

DATOER OG VEILEDERE VÅREN 2018: 

13. februar – med Line Verndal

13. mars – med Thorbjørn Harr

10. april – TBA

Tidligere faglige veiledere: Ellen Horn, Lena Kristin Ellingsen, Stig Henrik Hoff, Per Christian Ellefsen, Henrik Mestad, Kjersti Elvik, Rolf Kristian Larsen, Cecilie Mosli, Svein Tindberg, Håvard Bakke.

Værsågod drives av Andrea Wasrud, Thea Kathrin Hveem Nygaard og Barbro Bugge. Les mer her: vsgod.no

Trenger du et arbeidsrom med veileder for å forberede arbeidsvisningen? Kom på Studio X med Celine Engebrigtsen, mandag 19. mars!

Instruktør

Trond Fausa Aurvåg er utdannet ved Statens teaterhøgskole, og har vært tilknyttet Oslo Nye Teater siden 2001. 

Aurvåg er kjent fra flere TV-serier. Nissene på låven, Klovn til kaffen, Jul i Blodfjell og Vikingane (2016) for å nevne et utvalg. Fra 2012 til 2014 spilte han Torgeir Lien i TV-serien Lilyhammer. For denne rollen ble han kåret til beste mannlige skuespiller under Gullruten 2014. For rollen i Neste sommer ble han kåret til årets mannlige TV-komiker under Komiprisen 2016.

I 2006 vant han Amanda for «Beste mannlige skuespiller» i Den brysomme mannen og «Beste kortfilm» for sin film Alene Menn Sammen. Trond Fausa Aurvåg spilte også hovedrollen i filmatiseringen av Erlend Loes roman Tatt av kvinnen.

Kilde: Wikipedia / IMDb

Deltakerkriterier

Åpent for alle som jobber innen kulturfeltet, inkludert studenter.

På scenen: Åpent for profesjonelle skuespillere med godkjent treårig utdanning på høgskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Til publikum: Det er bare å møte opp – hjertelig velkommen!

Sted

Nordic Black Theatre/Cafeteatret i Oslo

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass som utøver på scenen på dette kurset/arrangementet og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 10. apr
Pris 0 kr
Tid 20:00 - 22:30

Skuespillere som ønsker å delta på scenen må sende inn en prosjektbeskrivelse og/eller videodokumentasjon av arbeidet til vaersaagod.info@gmail.com. Dette for at arrangementet skal kunne bli sydd sammen til en kveld som har underholdningsverdi for publikum, og for å kvalitetssikre at aktørene er seriøse i arbeidet. Vi tilbyr tekniker hvis det er ønskelig. Det er også åpent og oppfordret til at aktørene selv inviterer de man måtte ønske som publikum. Enten det er venner og familie, eller bransjefolk og castingbyråer.

Til publikum: Bare å møte opp – hjertelig velkommen!