Værsågod – arbeidsvisning for skuespillere
med Ellen Horn

Søknadsfrist
Dato 26. sep
Pris 0 kr
Tid 20:00 - 22:30

Om Arbeidsvisning

– For skuespillere som vil vise frem arbeidet sitt

En gyllen mulighet om man sitter inne med materiale som er i prosess eller ferdig, men mangler publikums og erfarne fagfolks reaksjoner og tilbakemeldinger!

Arbeidsvisning med faglig veiledning

Værsågod er et tilbud for profesjonelle skuespillere som ønsker å vise frem arbeidet sitt. Enten det er en monolog man har jobbet med, en scene med flere skuespillere, en enakter eller deler av et stykke. På slutten av visningen vil det være åpent for publikum og faglig veileder til å komme med kommentarer, konstruktive tilbakemeldinger og spørsmål.

Faglig veiledere er veletablerte skuespillere som deler av sin erfaring for å kunne hjelpe kolleger videre i sitt arbeid.

Arbeidet blir aldri helt ferdig, det å ta til seg enten ros eller konstruktiv kritikk er en prosess i seg selv. Hvordan oppfatter andre dette arbeidet? Klarer jeg gi publikum den fortellingen, situasjonen, følelsen som er intensjonen min? Kjempe viktig med tilbakemelding for utviklingen videre. – Tina Opsahl Hansen

Værsågod finner sted hver fjerde tirsdag, med faglig veileder:

  • 26. september – med Ellen Horn
  • 31. oktober – med TBA
  • 28. november – med TBA

Værsågod drives av Andrea Wasrud, Thea Kathrin Hveem Nygaard og Barbro Bugge. Les mer her: vsgod.no

Dette er en kveld som er gratis både for aktører og publikum.

Trenger du et arbeidsrom med veileder for å forberede arbeidsvisningen? Kom på Studio X!

Instruktør

Ellen Horn er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1972–1975) og har vært ansatt ved Oslo Nye Teater, Nationaltheatret og Torshovteatret.

Hun har vært engasjert av NRK/Fjernsynsteatret og Riksteatret og har medvirket i flere spillefilmer. Fra 1992 til 2000 var Ellen Horn teatersjef og administrerende direktør for Nationaltheatret. Fra 2000 til 2001 var hun kulturminister i regjeringen Stoltenberg. Fra 2005 til 2015 var hun teatersjef ved Riksteatret.

Hun har spilt mange minneverdige roller over årene, her er de seneste: Thea Elvsted i Hedda Gabler, Agnes i Brand, Sigrid Undset i Undset, Marie Hamsun i Jeg kunne gråte blod, Hertuginnen av York i Richard III og Elin i Natten er dagens mor og Kaos er nabo til Gud.

TV: Ingrid i Neste Sommer på TVNorge og Nora, leder av Nobelkomiteen i NRK-serien Nobel.

Hun har hatt regi på blant annet Soloppgang i Riga og MUGG av Marit Tusvik.

Ellen Horn er kommandør av Den Kgl. Norske St. Olavs Orden.

(Foto: Aftenposten)

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Til publikum: Bare å møte opp – hjertelig velkommen!

Sted

Nordic Black Theatre/Cafeteatret i Oslo

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass som utøver på scenen på dette kurset/arrangementet og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 26. sep
Pris 0 kr
Tid 20:00 - 22:30

Skuespillere som ønsker å delta på scenen må sende inn en prosjektbeskrivelse og/eller videodokumentasjon av arbeidet til vaersaagod.info@gmail.com. Dette for at arrangementet skal kunne bli sydd sammen til en kveld som har underholdningsverdi for publikum, og for å kvalitetssikre at aktørene er seriøse i arbeidet. Vi tilbyr tekniker hvis det er ønskelig. Det er også åpent og oppfordret til at aktørene selv inviterer de man måtte ønske som publikum. Enten det er venner og familie, eller bransjefolk og castingbyråer.

Til publikum: Bare å møte opp – hjertelig velkommen!