Studio X
med Saila Hyttinen

Søknadsfrist
Dato 15. okt
Pris 550/450. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Om Arbeidsrom

På Studio X-gulvet holder du verktøyet ditt i form. Med veiledning fra erfarne regissører og støtte fra kolleger får du utvikle arbeidet ditt i et åpent og trygt og rom. Ta med en tekst og kom!

Da vi startet opp Studio X var ideen et rom hvor skuespillere kunne utvikle seg og få tilbakemeldinger på arbeidet sitt. Det har blitt så mye mer. Vi ser at det også er et sted hvor kolleger nettverker, kreative prosesser skyter fart og kompetanse utveksles og heves.

De som deltar bidrar med stor arbeidslyst og engasjement for eget og andres kunstnerskap. Tilbakemeldingene er også at det er et godt og trygt sted å jobbe. Det er viktig, for det er utfordrende å vise frem prosessarbeid som andre skal diskutere og gi tilbakemelding på.

Studio X er et rom med lav terskel, samtidig som det holder høy profesjonalitet. Jeg føler jeg kan leke meg med arbeidet i trygge rammer, mens jeg får konstruktive innspill fra deltakere og regissører!

– Andrea Wasrud

HVORFOR SKAL JEG KOMME OG HVA SKAL JEG TA MED?

 • Du blir kjent med erfarne regissører
 • Du får innspill til hvordan du kan bli en bedre skuespiller og faglig tilbakemelding på det du jobber med
 • Du blir tryggere på å vise frem uferdig arbeid
 • Du kan teste ut en auditionmonolog eller få kyndig hjelp med en rolle som ikke sitter

SESONGENS FØRSTE STUDIO X ER GRATIS!

På Studio X holder du instrumentet varmt og i bevegelse. Uansett om du er mellom jobber eller i en spilleperiode er det givende å utforske noe nytt. Ta med en hvilken som helst tekst, fortell regissøren hva du vil utforske og tre ut på gulvet.

Du kan enten kjøpe sesongkort (550,-/450,-) eller komme innom på drop-in (200,-/150.-). Ved drop-in: ta med oppdatert CV. 

REGISSØRENE SOM VEILEDER UNDER STUDIO X

Denne sesongen samarbeider vi med noen av de mest aktuelle regissørene i landet. Disse vil lede arbeidet i rommet og gi faglig tilbakemelding, hver mandag fra 17. september til 31. oktober:

 • Maren E. Bjørseth – 17. september (GRATIS)
 • Peer Perez – 24. september
 • Thea Hvistendahl – 8.oktober
 • Saila Hyttinen – 15. oktober
 • Aslak Moe – 22. oktober
 • Aslak Moe – 29. oktober

Jeg har erfart at sjansen for å utvikle seg øker ved at man får muligheten til å arbeide med mange forskjellige regissører. De ser alle nye sider ved skuespillerarbeidet ditt og benytter ulike metoder for å bidra til at du skal kunne utvikle deg.

– Gjermund Mathisen

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Saila Hyttinen fra Finland arbeider som skuespiller, danser og regissør. Etter endt skuespillerutdannelse i Danmark (1994) har hun arbeidet med ulike ensembler og vært ansatt som skuespiller ved teatret Tinbox (DK) fra 1993-2000. Hyttinen var også med da Bal-Teatret (DK) ble stiftet i 1994.

I 1998 startet hun sitt eget kompani sammen med Fredrik Hannestad i Oslo. I dag deler hun det kunstneriske lederskapet i Verk Produksjoner sammen med Fredrik Hannestad. Se: www.verkproduksjoner.no

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Studio X holdes ved Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1.

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 15. okt
Pris 550/450. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen neste Studio X-kveld.

Ved drop-in er det bare å ta med CV og møte opp, så blir du fakturert i etterkant dersom du kvalifiserte til å delta.

Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Min CV kan deles med kursholder og/eller andre samarbeidspartnere når det er hensiktsmessig for kurset.

 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.
 • Fagforeningsmedlemskap regnes som sensitive personopplysninger. Siden medlemskap i Norsk Skuespillerforbund utløser rabatt hos oss, ber vi deg likevel om denne informasjonen.