Portrett Stig Krogstad.

Stemmeskuespill
med Stig Krogstad

Søknadsfrist 19. mar
Dato 2. mai – 3. mai
Pris 1100/1000 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Workshop

Det svært populære kurset i stemmeskuespill med Stig Krogstad er tilbake igjen!

Meld deg på det eksklusive todagerkurset i stemmeskuespill med Stig Krogstad som vi gjennomfører i samarbeid med NorDubb.

Om kurset
Stemmeskuespill er mer enn å dubbe tegnefilm!

Over to dager går vi gjennom dubbing (tegnefilm og live-action), lydbok-innlesing og reklamespeak. Kurset er rent praktisk anlagt og alle deltagere skal i studio og prøve ut alle genrer. De får regi og tekniske tips til å løse oppgavene. Samtidig observerer alle hverandres arbeid og diskuterer teknikker og måter å løse oppgavene på. Det blir også en hjemmeoppgave mellom kursdagene.

Vi minner om at det er viktig at deltakere setter av hele kurstiden slik at enkelte ikke må gå underveis. Dermed drar ensemblet av skuespillere mest mulig nytte av hverandres erfaringer. Kursdeltakere vil ikke få muligheten til å spille inn en voice-reel under kurset, men vil få instruksjon i hvordan man gjør dette enklest mulig på egen hånd og hvordan man best tar kontakt med studioer.

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Stig Krogstad har jobbet med teater, film, tv, musikaler, lydbøker, reklame, e-læring og dubbing siden 1990. Han har dubbet, oversatt og instruert versjonerte filmer og tv-serier siden 1993, og er blant annet norsk stemmeinstruktør og kreativ leder for filmer som Ole Brumm, Historien om Desperaux, Star Wars: Clone Wars, Monsters vs Aliens, Megahjerne, Den kjempestore bjørnen, Pus med støvler og ParaNorman m.fl.
Han har jobbet for alle dubbing- og reklamestudioer i Norge, ved siden av sitt virke som utøver, produsent og oversetter for teatre og produksjonsselskaper i hele Europa.
Stig har også vært internasjonal mix supervisor for dubbede versjoner av filmer på et titall språk for de største filmstudioene og -produksjonene de seneste årene. I tillegg har han vært leder for Frilanskrets Østlandet i Norsk Skuespillerforbund i sju år, styre- og komitemedlem i NSF, Kulturrådet, Statens Kunstnerstipend, Fond for lyd og bilde, Generator etc – og er mest av alt opptatt av å få frem et godt kunstnerisk resultat, hver gang.

Om NorDubb
NorDubb Studios AS er et dubbingselskap som utfører de aller fleste oppgaver innen lyd-til-bilde. De har 5 studioer og en mixesuite. Deres spesialfelt er dubbing, reklame-VO, dataspill-versjonering og oversetting til en lang rekke språk. De har et mangfoldig stemmearkiv med skuespillere i alle aldre, og har omfattende kunnskaper om og lang erfaring med dubbing av film og TV.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Deltakere som ikke har vært på liknende kurs før vil prioriteres.

OBS! For at deltakerne skal få relevante utfordringer må alle som får plass sende inn stemmeprøve på max 30 sekunder. Presentér deg selv og bakgrunnen din kort med din vanlige stemme. Opplys gjerne om du snakker mer enn én dialekt/flere språk flytende. Ikke tenk på lydkvalitet, bruk telefonen din til å spille inn! Mp3-fil kan sendes til post@skuespillersenter.no. Hvis du ikke har utstyr til å ta opp en stemmeprøve, ta kontakt så kan vi hjelpe til.

Sted

NorDubb Studios AS, Sandakerveien 24c, Bygg A1, 0473 OSLO

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist 19. mar
Dato 2. mai – 3. mai
Pris 1100/1000 kr
Tid 10:00 - 16:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

Søknadsfristen er gått ut, og det er ikke lenger mulig å søke plass på kurset. Alle som har søkt plass i tide vil få svar innen to uker etter fristens utløp.