Monologkurs: Auditionmonolog
med Øystein Ulsberg Brager

Søknadsfrist 7. aug
Dato 12. sep – 20. okt
Pris 1100/1000 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Workshop

Hvilken monolog skal jeg velge? Hva forventer de som ser på? Regissør Øystein Ulsberg Brager leder et praktisk og målrettet kurs i auditionteknikk og monologarbeid – inkludert en liksom-audition for et relevant bransjepanel underveis!

Workshopen tar for seg skuespillerens forhold til teksten og til publikum, og er en nyttig oppfrisking av ting du egentlig kan, men som det alltid er greit å øve mer på. Kanskje er det noen nye tips og triks du kan plukke opp på veien også.

Vi skal innom temaer som:

 • Analyse, mål og intensjoner
 • Forskjellige typer tekst og relevante formidlingsstrategier, dramaturgi og rolleforståelse. Du vil opparbeide en forståelse for «tekstens meningsløshet», og hvilke konsekvenser det har for deg som skuespiller.
 • Å velge riktig monolog i forhold til hvem du er som skuespiller.
 • Hvilke forventninger de som har kalt deg inn til audition har, og hva som er forskjellen på forskjellige typer auditions.

Du må forvente at det blir en del lesing og leting i første fase av prosessen. Vi skal øve på monologen du velger, og deltakerne vil lære av å følge hverandres prosess, og av å gi hverandre feedback. Det blir en del egenarbeid i mellom kursdagene.

Et stykke ut i kursløpet arrangerer vi en liksom-audition der du får prøvd ut monologen din på et bredt sammensatt bransjepanel. De er blant annet Tom Remlov fra Riksteatret, Cecilie Lundsholt fra Barneteatret Vårt og Celine Engebrigtsen fra Stella Casting. I etterkant vil du få tilbakemelding fra panelet på hvordan det gikk, og kan jobbe videre med deres tilbakemeldinger på de følgende kursdagene.

Kurset går over syv ganger – med tid til utvikling mellom møtepunktene – og ender opp i arbeidsvisningen Monologbonanza på Bikuben på Det Norske Teatret 20. oktober kl 22.30 (NB: hold av hele dagen/kvelden)

Kurset er egnet for skuespillere som ønsker å forberede seg til Årlig audition, eller som ønsker å bli bedre på auditions generelt.

Kursdatoer med kursholder:

 • 12. september, kl.10-15
 • 19. september, kl.10-15
 • 26. september, kl.10-15
 • 3. oktober, kl.10-15
 • 10. oktober, kl.10-15
 • 17. oktober, kl.10-15
 • 20. oktober, prøver og Monologbonanza (beregn hele dagen/kvelden)

Tidspunkt for egentrening (Prøvesalen vår står til disposisjon):

 • 4. oktober, kl.10-15
 • 11. oktober, kl.10-15
 • 18. oktober, kl.10-15

 

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Øystein Ulsberg Brager er sceneinstruktør og har arbeidet ved blant annet Akershus Teater, Sogn og Fjordane Teater, Teater Innlandet og Nordland Teater. Han driver teaterkompaniet Imploding Fictions og prosjektet Oslo Internasjonale Teater. Han var kunstnerisk konsulent ved Norsk Skuespillersenter fra 2011 til 2014, og var med på å arrangere Årlig audition samt den første runden med Showcase for etablerte utøvere.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Søkere som ikke har deltatt på monologkurs hos oss tidligere vil bli prioritert.

Sted

Norsk Skuespillersenter, Welhavens gate 1, 0166

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på dette kurset/arrangementet og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist 7. aug
Dato 12. sep – 20. okt
Pris 1100/1000 kr
Tid 10:00 - 15:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

 

Søknadsfristen er gått ut, og det er ikke lenger mulig å søke plass på kurset. Alle som har søkt plass i tide vil få svar innen to uker etter fristens utløp.