Portrett Fredrik Høyer. Foto: Synne Øverland Knudsen

Monologkurs
med Fredrik Høyer

Søknadsfrist 26. feb
Dato 29. mar – 21. apr
Pris 900/800 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Workshop

Den meget populære kursholderen Fredrik Høyer er tilbake!

Etter et utrolig vellykket skrivekurs for en spennende sammensetning av scenekunstnere og musikere i høst, meddeler vi med stor iver og glede at Høyer kommer tilbake med et utvidet kurs – denne gangen med et ekstra fokus på fremførelsen av egen tekst.

Stemmen og rytmen

Med utgangspunkt i slam-poesi og spoken word som en måte å skrive og fremføre scenetekster på, setter dette skrivekurset fokus på tekstens forhold til dens fremføring på scenen. Hvordan best skrive sine egne scenetekster, finne frem til en selv og hva vi ønsker å formidle, på en måte som føles ekte og genuin? Dette kurset passer for alle som vil utforske sin egen skriving, enten man er skuespiller, musiker, forfatter eller annen type performanceartist.

Kurset går over fem ganger – med tid til utvikling mellom møtepunktene – og ender opp i arbeidsvisningen Monologbonanza på Bikuben på Det Norske Teatret 21. april kl 22.30 (NB: Sett av tid til lydprøve denne ettermiddagen.) Alle deltakere får tilbakemelding fra kursholder etter endt arbeidsvisning.

Kursdatoer m/ kursholder:

  • 29. mars
  • 30. mars
  • 3. april
  • 20. april
  • 21. april

Kursdatoer egentrening (Prøvesalen vår står til disposisjon):

  • 31. mars
  • 19. april

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Fredrik Høyer er en norsk forfatter og poet med nesten ti års erfaring på scenen som slam- og stuntpoet. I 2016 ga han ut diktsamlingen Grønlandsūtraen, utgitt som både bok og plate, også nå som forestilling på Nationaltheatret. Han jobber tverrfaglig med litterære tekster innenfor både litteratur-, musikk- og teaterfeltet, og er mest kjent for sin måte å blande rap, teater og dikt på.

(Foto: Synne Øverland Knudsen)

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Skuespillere, og andre scenekunstnere og tekstforfattere av ulike slag.

NB: Ha med laptop/mac. Forbered gjerne en ca. 6-10 min. monologtekst i forveien, men dette er ikke et krav.

Sted

Norsk Skuespillersenter, Welhavens gate 1, 0166

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist 26. feb
Dato 29. mar – 21. apr
Pris 900/800 kr
Tid 10:00 - 15:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass.

Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

 

Fristen er nå utløpt, og det er ikke lenger mulig å søke plass.