Chubbuck for skuespillere + regissører
med Elisabet Sevholt

Søknadsfrist 1. nov
Dato 5. jan – 6. jan
Pris 400 kr
Tid 9:15 - 17:30

Om Workshop

Chubbuck-teknikken er en populær og verdenskjent skuespillerteknikk skapt av den amerikanske skuespillercoachen Ivana Chubbuck (”The Power of the Actor”). Den består av 12 steg, som blant annet favner analyse og personlig uttrykk. Teknikken er kjent for å gi et ekte og engasjerende skuespill, som passer for både scene og film/TV. 

Denne workshopen er for både skuespillere og regissører, som skal jobbe i team bestående av en regissør og to skuespillere. Slik belyses Chubbuck-teknikken fra to ulike ståsted. Kursholder, Elisabet Sevholt, vil fokusere på teknikkens 12 steg som et effektivt kommunikasjonsmiddel mellom regissører og skuespillere.

Sevholt vil gå gjennom Chubbuck-teknikkens metode for analyse, verktøy for å finne ekthet og kompleksitet i scenearbeidet og ulike øvelser som får skuespillerne til å oppleve en ekte og sann kontakt med hverandre.

Første kursdag vil dere starte med analyse, før regissørene arbeider videre med «sine» skuespillere. Kursdagen avsluttes med at hvert team øver sammen i 60 minutter (etter endt undervisning med Elisabet, enten på Hamar eller i løpet av hjemreisen, hvis dere pendler sammen).

Andre kursdag knyttes arbeidet sammen med metoder og øvelser som får frem hver scenes egenart.

Forberedelser:
Cirka to uker før workshopen får hvert team (en regissør + to skuespillere) tilsendt en scene. Teamet skal øve minst to ganger sammen i forkant av workshopen (hvis deltakerne bor langt fra hverandre kan det første møtet gjøres via skype).

I forkant av kurset skal alle deltakere lese den første delen av Ivana Chubbuck’s bok «The Power Of The Actor«(om de 12 stegene) og teamene skal bruke verktøyet fra boka når de øver sammen. De 12 stegene finnes også (på svensk) på Elisabet Sevholts hjemmeside: HER

Arbeid mellom kursdagene.

Deltakerne vil få oppgaver, og må øve mellom første og andre kursdag:

I tillegg til teamarbeidet på slutten av kursdagen, må hver deltaker beregne minst to timer med eget arbeid etter første kursdag.

Tilstedeværelse på kurs

Alle deltakere må delta under hele kurset, og ha mulighet for å øve både i forkant av kurset og mellom første og andre kursdag.

Overnatting kan ordnes, men kursdeltagerne må bekoste dette selv.

Påmeldingen er bindene. Dersom du melder deg av senere enn to uker før kursstart vil kursavgiften ikke refunderes. 

Workshopen er et samarbeid med Teater Innlandet, Norsk Filminstitutt, og Norsk sceneinstruktørforening

Instruktør

Elisabet Sevholt er en svensk skuespillercoach og benytter seg av Chubbuck-teknikken. Hun holder workshops og kurs over hele Skandinavia og Nord-Europa, og coacher mange skandinaviske og europeiske skuespillere individuelt for roller i Skandinavia, Europa og USA. Hun fungerer også som ”on-setcoach” ved film- og TV-innspillinger samt coacher regissører som vil utvikle sine ferdigheter i personregi.

Elisabet har regissert over 30 teaterproduksjoner, og vært lærer på et antall teaterskoler bl.a. Teaterhögskolan i Stockholm, Oxford School of Drama, Lee Strasberg Theatre Institute og Actors Centre i London.

I 2008 ble Elisabet sertifisert lærer i Chubbuck-teknikken av Ivana Chubbuck i Los Angeles. Hun har siden jobbet med å utvikle teknikken for skandinaviske og europeiske skuespillere, og skriver for tiden på en bok om temaet.

Mer informasjon om Elisabet Sevholt finnes på www.elisabetsevholt.com

 

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Åpent for profesjonelle skuespillere og regissører, med godkjent treårig utdanning på høgskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

 

Sted

Workshopen holdes ved Teater Innlandet, Hamar kulturhus

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 1. nov
Dato 5. jan – 6. jan
Pris 400 kr
Tid 9:15 - 17:30

Viktig: Kursavgiften vil ikke bli refundert dersom du melder deg av kurset senere enn to uker før kursstart. 

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Ved seinere avmelding vil det gå ut over hele teamet ditt og for kurset i sin helhet.

Søknad med CV sendes til: epost@teaterinnlandet.no

Vi ber vi deg om å sende CV for å kunne vurdere dine kvalifikasjoner og erfaring.