Tilstedeværelsens letthet: et fysisk monologkurs
med Ingri Enger Damon

Søknadsfrist 28. jan
Dato 5. mar – 20. apr
Pris 1000/900 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Kurs

Monologkurset med Ingri Enger Damon dyrker den enkelte skuespillers egenart og utforsker hvordan man skaper assosiasjoner hos publikum. Det er uante muligheter i kroppens sceniske uttrykk!

Tempo, rytme, blikk og plassering i rommet kan fortelle nesten mer enn ord kan si. Samtidig er det utrolig mye et publikum tilfører det de ser og hører. Dette undervurderes ofte av skuespillerne som kan bli overtydelige, slik at publikum oppfatter hvor fortellingen skal lenge før de på scenen er ferdige. Det er en kunst å være i forkant av sitt publikum og skape magi med både overraskelser og bekreftelser.

I dette kurset møter tekst i monologform det assosiative, visuelle uttrykket hvor ord ikke trengs. Gjennom fysiske øvelser og kontakt-impro skal deltakerne jobbe med assosiasjoner og tilstedeværelse.

Ingri Enger Damon vil også gi skuespillerne redskaper som gjør dem i stand til å ta i bruk sin egenart.

 • Hvordan kan en tekst formidles uten for stor vektlegging av analyse og kontekst?
 • Hvordan kan publikum assosiere videre ut fra det de hører og hva må skje visuelt for at dette kan få plass?
 • Hvordan kan man uttrykke seg fysisk uten ord, og uten å falle for fristelsen og mime?
 • Hvordan kan ordet og teksten presenteres for publikum uten at skuespillerens tolkning og væren står i veien for innholdet?
 • Hva må til for at publikum assosierer med det man gjør?
 • Hvilke unike kvaliteter kan hver enkelt skuespiller finne i seg selv, som forsterker den enkeltes kroppslige kommunikasjon?

MONOLOGBONANZA

Vi samarbeider med Det Norske Teatret og kurset avsluttes med visningen Monologbonanza på Bikuben. Der får skuespillerne vist frem hva de har jobbet med for publikum og de får grundig tilbakemelding fra kursholder i etterkant. Det pleier å være bra med folk i salen og veldig god stemning når monologkursdeltakerne våre inntar Bikuben.

Kursdatoer og tider:

 • 5. mars: 10:00 – 15:00
 • 12. mars: 10:00 – 15:00
 • 19. mars: 10:00 – 15:00
 • 9. april: 10:00 – 15:00
 • 16. april: 10:00 – 15:00
 • 20. april: prøver og Monologbonanza (beregn hele dagen/kvelden)

Tidspunkt for egentrening (Prøvesalen vår står til disposisjon):

 • 6. april: 10:00 – 15:00
 • 10. april: 10:00 – 15:00
 • 13. april: 10:00 – 15:00

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Ingri Enger Damon har gjennom en lang karriere opparbeidet seg unik erfaring i skjæringspunktet mellom fysisk teater og metodebasert teaterarbeid. Undervisningen hun har holdt på med over mange år har gitt en fantastisk mulighet til å forske i disse to feltene og hvordan disse påvirker hverandre og står hver for seg.

Dette kurset blir en spennende videreføring av Ingris arbeide, hvor hun fortsetter å søke etter å finne unike muligheter i balansen mellom den fysiske tilstedeværelsen og den språklige tekstbaserte formidlingen.

Ingri er utøvende skuespiller og er per i dag ansatt ved Kilden Teater i forestillingen ”Sidespringerne”. Hun er også tilknyttet Jo Strømgren Kompani og Teater Joker. I ti år har hun undervist og vært Fagansvarlig på Forstudium Teater ved Oslo Kulturskole ved siden av sitt utøvende arbeid. Hun er også utdannet Chubbuck Coach ved Ivana Chubbuck Studios i Los Angeles.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Sted

Kurset holdes hos Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist 28. jan
Dato 5. mar – 20. apr
Pris 1000/900 kr
Tid 10:00 - 15:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.