Portrett Katinka Rydin Berge

NB: AVLYST. Studio X med Katinka Rydin Berge

Søknadsfrist
Dato 13. mar
Pris 700/600 kr. Drop in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Om Skuespillerens arbeidsrom

NB: 13.mars er Studio X dessverre avlyst pga sykdom.

 

Studio X – Skuespillerens arbeidsrom er det norske svaret på Actor’s Studio.

Her får profesjonelle skuespillere en gyllen anledning til å teste ut materiale, treffe og nettverke med kolleger og erfarne regissører, og utvikle sine ferdigheter og håndverk i en uformell setting. Vi har samlet noen av våre beste og mest aktuelle regissører til å veilede hver sesjon.

SESONGKAMPANJE!

Om du melder deg på hele sesongen innen 1. mars, betaler du kun kr 500,-/450,- mot vanlig pris kr 700,-/600,-.

Rabatterte priser gjelder medlemmer av Norsk Skuespillerforbund (NSF).

Hvorfor komme på Studio X?

 • Hold arbeidsverktøyet i form
 • Få faglig tilbakemelding på det du jobber med
 • Benytt sjansen til å møte og jobbe med spennende og aktuelle regissører, i en trygg og uformell setting
 • Få innspill til hvordan du kan bli en bedre skuespiller
 • Bli tryggere på å fremføre work-in-progress
 • Prøv ut auditionmonologen din, få hjelp med en scene som ikke sitter helt, eller test ut den rollen du alltid har hatt lyst til å prøve

Hvordan fungerer det?

Deltakerne møter opp med en scene eller monolog de arbeider med, forteller hva det er de ønsker å utforske og får så tilbakemelding fra en erfaren instruktør og de andre som er til stede. Du kan også komme uten tekst – kanskje kan du lære noe av tilbakemeldingene andre får og diskusjonene som oppstår?

Les mer om hvordan Studio X fungerer og hva tidligere deltakere har sagt.

Studio X-sesongen

Hver mandag fra og med 20. februar til og med 3. april, fra kl. 18.00 til 21.00 hver gang (unntatt 20. mars).

Sesongavgift: Om du melder deg på, betaler du for inneværende sesong, og kan komme på så mange samlinger du vil den sesongen. Ergo: Få opptil seks 3-timers-økter med rykende aktuelle regissører til en utrolig god pris.

Drop-in: Kom gjerne og prøv! Det er bare å dukke opp med CV, så blir du fakturert i etterkant. Dersom du melder deg på hele sesongen i etterkant av første drop-in, trekkes den fra sesongavgiften (kun én drop-in kan trekkes fra). Det er mulig å melde seg på underveis i sesongen.

studio-x-prisliste

studio-x-kursbildecollage

Instruktør

Katinka Rydin Berge: Regissør som jobber i nær dialog med skuespillere for å utvikle et personlig utrykk i arbeidet med en tekst. Hun har virket som regissør i NRK Radioteatret, DNS, Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater og med sitt eget Kompani Camping. Hun jobber ofte med nye tekster og  jobber ofte nært med en eller flere utøvere i sine prosjekter. Det kan være en skuespiller like mye som en dramatikere, koreograf eller komponist.

Med Kompani Camping har hun vært med å utvikle og etablere Vega Scene, der hun er kunstnerisk leder for Teateret sammen med skuespiller Hege Aga Edelsteen Teateret.  Vega Teater skal produsere og programmere ny samfunnsaktuell dramatikk og åpner i 2018. Hun har skrevet barneforestillingen Gjøkungen, dramatisert Mysterier av Knut Hamsun, skrevet Hausmann City sammen med Henriette Vedel for Vegafestivalen 2015. Hun har virket som prosjektutvikler og dramaturg for festivaler som Peer Gynt Stemnet, Festspillene i Nord-Norge og Stavanger Kulturbyår. Katinka har regiutdannelse fra Rose Bruford College of Speech and Drama.

Vårens Studio X-instruktører:

 • 20.02 – Yngve Sundvor
 • 27.02 – Yngve Sundvor
 • 06.03 – Eva Dahr
 • 13.03 – Katinka Rydin Berge NB: Avlyst pga sykdom
 • 27.03 – Eva Dahr
 • 03.04 – Gianluca Iumento

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Husk å ta med CV dersom du kommer på drop-in. Også drop-in er kun for profesjonelle skuespillere.

Sted

Norsk Skuespillersenter, Welhavens gate 1, 0166

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 13. mar
Pris 700/600 kr. Drop in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Søknad gjelder for sesongavgift. Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen neste Studio X-kveld.

Rabatterte priser gjelder medlemmer av Norsk Skuespillerforbund (NSF).

 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.