Studio X (gratis)
med Fridtjov Såheim

Søknadsfrist
Dato 12. feb
Pris 550/450. Drop In: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Om Skuespillerens arbeidsrom

På Studio X-gulvet holder du verktøyet ditt i form. Med veiledning fra erfarne regissører og støtte fra kolleger får du utvikle arbeidet ditt i et åpent og trygt og rom. Ta med en tekst og kom!

Da vi startet opp Studio X var ideen et rom hvor skuespillere kunne utvikle seg og få tilbakemeldinger på arbeidet sitt. Det har blitt så mye mer. Vi ser at det også er et sted hvor kolleger nettverker, kreative prosesser skyter fart og kompetanse utveksles og heves.

De som deltar bidrar med stor arbeidslyst og engasjement for eget og andres kunstnerskap. Tilbakemeldingene er også at det er et godt og trygt sted å jobbe. Det er viktig, for det er utfordrende å vise frem prosessarbeid som andre skal diskutere og gi tilbakemelding på.

Studio X er et rom med lav terskel, samtidig som det holder høy profesjonalitet. Jeg føler jeg kan leke meg med arbeidet i trygge rammer, mens jeg får konstruktive innspill fra deltakere og regissører!

– Andrea Wasrud

HVORFOR SKAL JEG KOMME OG HVA SKAL JEG TA MED?

 • Du blir kjent med erfarne regissører
 • Du får innspill til hvordan du kan bli en bedre skuespiller og faglig tilbakemelding på det du jobber med
 • Du blir tryggere på å vise frem uferdig arbeid
 • Du kan teste ut en auditionmonolog eller få kyndig hjelp med en rolle som ikke sitter

Sesongens første Studio X er gratis!

På Studio X holder du instrumentet varmt og i bevegelse. Uansett om du er mellom jobber eller i en spilleperiode er det givende å utforske noe nytt. Ta med en hvilken som helst tekst, fortell regissøren hva du vil utforske og tre ut på gulvet.

Du kan enten kjøpe sesongkort (550,-/450,-) eller komme innom på drop-in (200,-/150.-). Ved drop-in: ta med oppdatert CV. 

REGISSØRENE SOM VEILEDER UNDER STUDIO X

Denne sesongen samarbeider vi med noen av de mest aktuelle regissørene i landet. Disse vil lede arbeidet i rommet og gi faglig tilbakemelding, hver mandag fra 12. februar til 19. mars:

 • Fridtjov Såheim – 12.februar (GRATIS)
 • Erik Richter Strand – 19.februar
 • Atle Knudsen – 26. februar
 • Kristina Kjeldsberg – 5. mars
 • Eirik Svensson – 12. mars
 • Celine Engebrigtsen – 19. mars

Jeg har erfart at sjansen for å utvikle seg øker ved at man får muligheten til å arbeide med mange forskjellige regissører. De ser alle nye sider ved skuespillerarbeidet ditt og benytter ulike metoder for å bidra til at du skal kunne utvikle deg.

– Gjermund Mathisen

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Regissør og skuespiller Fridtjov Såheim er for tiden aktuell som hovedrolleinnehaver i TV-serien Roeng kommune på TV2 (premiere februar 2018). Han har medvirket i rundt 40 filmer og over 40 TV-serier. «Halvbroren», «Lillyhammer», og «Kunsten å tenke negativt», for å nevne noen. Som teaterskuespiller har Såheim blant annet gjort tittelrollen i Dostojevskijs «Raskolnikov» og Dimitrij i «Brødrene Karamasov» ved Nationaltheatret. Regigjerningen hans spenner fra TV-serier som «Helt Perfekt», «Nårje» og «Raske Menn» til teateroppsetninger som Tsjekhovs «Onkel Vanja» og Fosses «Dei døde hundane».

 

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Husk å ta med CV dersom du kommer på drop-in. Også drop-in er kun for profesjonelle skuespillere.

Sted

Norsk Skuespillersenter, Welhavens gate 1, Oslo

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 12. feb
Pris 550/450. Drop In: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Søknad gjelder for sesongavgift. Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen neste Studio X-kveld.

Ved drop-in er det bare å ta med CV og møte opp, så blir du fakturert i etterkant dersom du kvalifiserte til å delta.

 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.