Skuespillerteknikk for film
med Ragnhild Lund

Søknadsfrist 15. des
Dato 6. jan – 7. jan
Pris 300 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Kurs

Din Metode – Skuespillerteknikk for film

Hvordan fungerer psyken til en skuespiller? Hva er det som gjør at man holder igjen? Hva stenger for bedre prestasjoner? Hva hindrer en ærligere fremstilling?

Gjennom dialogarbeid får deltakerne mulighet til å forske i sitt eget følelsesregister. Målet er å jobbe ærlig og modig. I løpet av workshopen fokuseres det på teknikker og løsninger som kan hjelpe hver enkelt med å utvikle seg videre som skuespiller, med et ekstra fokus på filmmediet. Gjennom en bevisstgjøring av vaner og uvaner blir du kjent med dine begrensninger, samtidig som du lærer noe om hvordan du kan åpne opp for andre muligheter. Hva ligger bak fastlåste tankemønstre, nervøsitet og prestasjonsangst. Dette er en mulighet til å finne nye løsninger som kan gjøre deg til en bedre skuespiller.

I 2011 ledet Ragnhild Lund en prosess der 10 skuespillere møttes tre ganger i uka over en fire måneders periode for å studere teknikken som hun har gitt navnet Din Metode. I løpet av disse fire månedene var målet å gjøre den enkelte deltaker til en bedre skuespiller gjennom å registrere og utnytte sitt eget følelsesregister. Dypdykket resulterte i en bevisstgjøring av hvordan skuespillere lettere og mer ærlig innhenter og spiller ut ekte følelser. Metoden gjør deg som skuespiller bevisst hvilke følelser du har tilgang til, og hvilke følelser som ikke er tilgjengelige for deg.

 

Instruktør

Ragnhild Lund er utdannet sceneinstruktør ved LAMDA i England og har studert ved Moreno Instituttet i Oslo. Hennes interesse for kroppspråk og microutrykk har gjort det mulig å hjelpe skuespillere videre. Hun har brukt metoden som caster og skuespillercoach på Børning 1 hvor fire skuespillere ble nominert til Amandaprisen for beste skuepiller. Din Metode ble også brukt under Monologkurset hun holdt i samarbeid med Skuespillersentret i 2012.

Ragnhild har jobbet som stand up komiker, improvisatør, skuespiller og dramatiker. Hun har tidligere satt opp stykker som Hedda Gabler, Elias Musikalen og Peer Gynt. Hun er kunstnerisk leder av Henrik Ibsen AS.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Skuespillere fra Hedmark og Oppland vil bli prioritert. Det er begrenset antall plasser.

Sted

Teater Innlandets prøvesal, Hamar kulturhus, Torggata 100

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 15. des
Dato 6. jan – 7. jan
Pris 300 kr
Tid 10:00 - 16:00

Ønsker du å være med? Meld deg på innen 15. desember til epost@teaterinnlandet.no