Selvangivelsen for skuespillere
med Causa og NSF

Søknadsfrist 11. jan
Dato 29. jan
Pris 150/100 kr
Tid 16:00 - 19:00

Om Kurs

Regnskapsbyrået Causa og Norsk Skuespillerforbund slår seg sammen for å gi skuespillere en praktisk introduksjon til regnskapsføring og økonomistyring.

Hva er egentlig forskjellene mellom lønnstaker, oppdragstaker utenfor næring og oppdragstaker i næring? Hvordan fyller man inn selvangivelsen og næringsoppgaven avhengig av hvilke kategorier man jobber under, og hva skjer når man kombinerer disse kategoriene? Visste du at vi ikke står fritt til å velge hvilke av disse tilknytningsformene vi skal bruke?

På dette kurset går Fred Radenbach fra Causa og Knut Alfsen fra Norsk Skuespillerforbund gjennom de mest sentrale delene av selvangivelsen og gir praktiske råd og tips til scenekunstnere som skal fylle ut næringsoppgave. Her får du blant annet informasjon om hva som kan trekkes fra og hva som er og ikke er fradragsberettiget, og hvordan beregne avskriving.

Et maksimalt utbytte av kurset forutsetter at deltagerne forbereder spørsmål og problemstillinger ved å se gjennom egne kvitteringer og bilag på forhånd – og send da gjerne inn spørsmål på forhånd til fred@causa.no.

Kurset er nyttig for alle som driver næringsvirksomhet innen scenekunst og som leverer næringsoppgave.

OVERSIKT OVER KURSETS INNHOLD

 • Forskjeller mellom lønnsmottaker, frilanser og næringsdrivende med enkeltpersonforetak
 • Rettigheter, plikter og krav overfor oppdragsgiver
 • Lovens krav til selvangivelse
 • Lovens krav til regnskapsføring
 • Konkret gjennomgang av en selvangivelse
 • Konkret gjennomgang av en næringsoppgave
 • Q&A, med utgangspunkt i spørsmål som er sendt inn på forhånd (fred@causa.no.)

 

Hvorfor bruke Causa og ta infokurs med oss?

 • Causa er et autorisert regnskapsfirma og ligger sentralt i Oslo, rett ved Norsk Skuespillerforbund og Stiftelsen Norsk Skuespillersenter.
 • Causa har en avtale med forbundet som sikrer medlemmene rabatterte tjenester.
 • Causa har mange aktører innen kulturlivet som kunder: flere skuespillere, castere, filmproduksjonsselskaper, kostymører, mm.
 • Causa kjenner godt til bransjen og særegenhetene man møter i den.

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Sted

Norsk Skuespillersenter, Welhavens gate 1, Oslo

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 11. jan
Dato 29. jan
Pris 150/100 kr
Tid 16:00 - 19:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

 • Maks størrelse 2 MB
  Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.