Klovnen i scenekunst for barn og unge
med Katja Brita Lindeberg

Søknadsfrist 4. des
Dato 11. des
Pris 500/350 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Master Class

Katja Brita Lindeberg søker gjennom prosjektene sine å utfordre samfunnskonstruksjoner, normer og tabuer gjennom et lekent scenespråk i skjæringspunktet mellom latteren og alvoret.

Innhold

På denne mesterklassen får deltakerne utforske klovnens kompromissløse og ærlige rolle, og undersøke hvordan klovnen sårbarhet kan skape samspill med et ungt publikum nettopp ved å la noe stå på spill i utøvelsen. Hvordan kan man som scenekunstner gi slipp på kontrollen over et publikum og oppnå en gjensidig påvirkning mens scenekunsten skapes og pågår?

Lindebergs forestillinger er ofte interaktive, med et direkte samspill mellom publikum og skuespiller, og har fått oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Om SceSam-mesterklasser
SceSam er et kunstnerisk forskningsprosjekt som i perioden 2012-2016 har undersøkt interaktivitet som kunstnerisk strategi i scenekunstprosjekter for barn. Prosjektet har samlet og produsert en unik kunnskap i feltet (scene)kunst for barn, og denne kunnskapen er formidlet i boken «Deltakelse og interaktivitet i scenekunst for barn» av Lise Hovik og Lisa Nagel (2017). Boken tematiserer ulike kunstneriske metoder og strategier for å involvere barna i scenekunsten, og vi har invitert inn aktuelle scenekunstnere som bidragsytere i boken. Her beskriver de sin kunstneriske metode for å involvere barna i kunsten.

Gjennom SceSams mesterklasser får du anledning til å møte de ulike scenekunstnere i en praktisk fordypning og få innblikk i deres kunstneriske metode.
Mesterklassene er et samarbeid mellom SceSam, Norsk Skuespillersenter, Assitej Norge og Sentralen UNG og skal finne sted på Sentralen i Oslo i perioden 2017-2018.

Medlemmer i ASSITEJ, Norsk Skuespillerforbund og Scenekunst Sør får rabattert pris.

Instruktør

Katja Brita Lindeberg er kunstnerisk leder for Katja Brita Lindeberg Produksjoner. Hun studerte hos den kanadiske klovnepedagogen Sue Morrison før hun tok sin mastergrad i fysisk komedie ved Stockholm Dramatiska högskola i 2011. Under studiene var hennes hovedprosjekt å se på klovnen i et kjønnsperspektiv. Katja Brita Lindeberg Produksjoner har produsert forestillingene Klinsj (2011),  Julie + Romeo (2013) og Om bare Lyseblå kunne bli superhelt (2015) i co-produksjon med Teaterhuset Avant Garden og Om bare Rosa kunne trylle (2011) som har vært turnert omfattende gjennom Den kulturelle skolesekken. Med disse prosjektene har Katja etablert seg som en av de ledende scenekunstnerne i Norge innenfor teaterklovn. Hun får også oppmerksomhet internasjonalt for sin moderne klovneform som blander klovnemetodikk, teater- og performanceelementer. Katja ble tildelt Statens kunstnerstipend for perioden 2013 – 2015 og var i 2016 Fylkeskunstner i Sør Trøndelag fylke.
Katja jobber også som sykehusklovn ved St Olavs Hospital i Trondheim, som teaterpedagog og frilansende skuespiller og regissør.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Mesterklassene er tilrettelagt for profesjonelle scenekunstnere som vil ha en fordypning og inngang til interaktivitet i scenekunst for barn. CV vil bli etterspurt i etterkant av billettkjøp.

 

Sted

Hvelvet på Sentralen, Øvre Slottsgate 3

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på dette kurset/arrangementet og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 4. des
Dato 11. des
Pris 500/350 kr
Tid 10:00 - 16:00