Portrett Ole Johan Skjelbred. Foto: Siv Svendsen.

Leserom
med Ole Johan Skjelbred

Søknadsfrist
Dato 16. mai
Pris 350/300 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om Leserom

– Med eksklusiv tilgang på den ferskeste, hotteste dramatikken rett fra Dramatikkens hus!

Vi fortsetter vårt gode samarbeid med Dramatikkens hus: i Leserom-serien leser og analyserer vi noe av det nyeste av norsk dramatikk som har blitt utviklet på Dramatikkens hus. Altså får vi en unik sjanse til å ta tempen på hva som skjer i ny norsk dramatikk – i dag!

Hva er Leserom?

10 skuespillere og en regissør bruker en dag på å dykke ned i en ny, norsk scenetekst. Denne gangen også med dramatiker tilstede! Sammen leser de stykket og diskuterer teksten. En uformell og avslappet måte å utforske norsk dramatikk på. Deltakerne får et eksemplar av manus inkludert i kursavgiften.

Tekst

Denne gangen tar vi for oss det nyskrevne stykket Noen kommer
til å komme (Ah! Ah! Ah!) – En forviklingskomedie om flyktningkrisen,
av Sara Li Stensrud. En forviklingskomedie om vår krise med flyktningene – en fråtsing i frykt, forsvar og fantastiske forestillinger spilt ut i situasjonskomediens repertoar. Med grove overdrivelser, hjelpeløse karikaturer, ukontrollerte kroppsdeler og slamrende dører, skaper forfatter, dramatiker og regissør Sara Li Stensrud et ny-absurdistisk salongdrama for vår vidunderlige nye verden av perfeksjon, prestasjon og fleksibilitetskompetanse, i selsom kontrast til nøden og døden som omgir oss.

Forestillingen hadde urpremiere under Ibsenfestivalen 2016.

Om Sara Li Stensrud

Utdannet ballettpedagog og litteraturviter. Hun har skrevet barnebøker, poesi og en eventyrbok for voksne, og debuterte som dramatiker i 2012 med Lykkelig til mine dagers ende – Et orgastisk lærestykke fra den markedslibidinøse skogen, iscenesatt i samarbeid med skuespiller Ine Wilmann (Black Box). Noen kommer til å komme (Ah! Ah! Ah! Ah!) – En forviklingskomedie om flyktningkrisen hadde premiere på Nationaltheatret under Ibsenfestivalen 2016, skrevet og regissert av Stensrud, og med Madalena Sousa Helly-Hansen og Dag Håvard Engebråten i rollene. Stensrud driver omstreiferteatret Didaktisk Dukketeater.

 

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Ole Johan Skjelbred: Utdannet skuespiller fra Statens teaterhøgskole 1998. Har spilt i rundt 50 oppsetninger, hovedsakelig på Nationaltheatret. Debuterte som regissør med Kommunikasjon mellom svin i 2005. Har undervist på Khio, ledet tekstverksteder på Dramatikkens Hus, hvor han også er tilknyttet som dramaturg. Laget i 2015 forestillingen Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet på Trøndelag Teater, basert på tekster av Lisa Lie.  Har oversatt og bearbeidet nærmere 30 teaterstykker for mange av landets teatre, dramatisert og regissert romanene Moby-Dick, Fahrenheit 451, samt Brødrene Karamasov som har premiere på Trøndelag Teater i mars 2017.

(Foto: Siv Svendsen)

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Sted

Norsk Skuespillersenter, Welhavens gate 1, 0166

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist
Dato 16. mai
Pris 350/300 kr
Tid 10:00 - 15:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

  • Dra og slipp filer her, eller
    Godkjente filtyper: pdf, doc, docx.