Grunnkurs i komplett sangteknikk (CVT)
med Guro von Germeten og Beate Myrvoll

Søknadsfrist 5. aug
Dato 4. sep – 5. sep
Pris 850 kr / 750 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Kurs

Komplett sangteknikk (CVT) har de siste årene blitt en svært etterspurt retning for skuespillere og musikalartister. Dette kurset fungerer som en introduksjon til denne måten å tenke stemme og sangteknikk på.

Beate og Guro vil gå gjennom grunnleggende prinsipper for sang, stemmenes fire funksjoner/gir, klangfarge, vokaleffekter, stemmehelse, og øvingsteknikker.

Her er alt mulig: Har du lyst til å bruke stemmen din som du vil, uten å bli hes og sliten? Har du lyst til å leke med mulighetene som bor i nettopp din stemme? Ønsker du å prøve deg på en helt ny sjanger? Ønsker du å nå høyere eller lavere toner, eller ha mer eller mindre volum?

Du får synge begge dager – så det er lov til å gape over flere ting. Beate og Guro jobber med CVT helt uavhengig av sjanger, så om du ønsker å synge klassisk eller rock (eller noe der i mellom) er det helt opp til deg. Pianist Trond Lindheim vil være til stede under kurset.

Ta med: Minst to egenvalgte sanger du ønsker å jobbe med i masterclass-delen. Det kan også være utdrag av sanger.

Begge kursdager består av en teoridel, og en bolk med masterclasses, hvor du selv bestemmer hva du ønsker å jobbe med. Best utbytte får du dersom du velger en sang hvor du møter konkrete utfordringer eller på forhånd gjør deg tanker om hva du ønsker å få ut av din session.

Kurset er i samarbeid med Musikkteaterforum og Skuespiller- og danseralliansen

Foto av Guro Von Germeten: Sunniva Lind Høverstad

Instruktør

Beate Myrvold har jobbet som utøvende sanger i over 25 år i genre som pop/rock/vise/jazz og med selvskrevet materiale. I 2011 ga hun ut plata ”There must be a way” med eget materiale, på eget plateselskap. Gjennom firmaet Stemmen bak Stemmen, holder hun weekendkurs i sang og stemmebruk med Roy Hart Teatre og Pantheatre i Frankrike som hovedinspirasjon. Hun underviser også ukentlige grupper og driver individuell undervisning.

Beate underviser i sang på Musikkteaterhøyskolen, har vært stemmelærer på Figurteaterskolen i Fredrikstad, på Skolen for Samtidsdans, for Skuespillerforbundet, som vikar på NISS, og ved høgskolen i Staffeldsgate. Se mer her: www.stemmenbakstemmen.no

Guro von Germeten jobber som frilanssanger, hovedsakelig med egetskrevet materiale innenfor sjangerne balkan/cabaret/jazz og pop. Hun har gitt ut tre plater med sitt Schwindelfrei Orchestra og turnerer i inn- og utland. Guro har spilt på festivaler som Kongsberg Jazz, By:Larm, Vancouver Accordion Noir, Vienna International Accordion Festival og jevnlig for Rikskonsertene i Norge. Nylig gjorde hun sin musikaldebut på Folketeateret i Les Miserables som understudy Madam Thénardier.

Guro er utdannet klassisk sanger fra konservatoriet i Stavanger, har en master i Arts Management fra Universitetet i Wien og har studert musikkteater i New York. Hun har vært gjestelærer og veileder ved Musikkteaterhøyskolen, Bårdar, Westerdals, Staffeldsgate, samt Universitetet i Oslo og underviser også privat. Guro skriver om sang på www.vocalgeek.no 

www.vongermeten.no

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Sted

Kurset holdes ved Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass

Søknadsfrist 5. aug
Dato 4. sep – 5. sep
Pris 850 kr / 750 kr
Tid 10:00 - 16:00

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen to uker etter fristen.

Medlemmer av Musikkteaterforum melder seg på via deres nettside.

 

Søknadsfristen er nå gått ut. Alle som har søkt i tide vil få svar på om de har fått plass eller ikke innen to uker fra fristen.