Årlig audition – nyutdannede skuespillere

Søknadsfrist 4. okt
Dato 4. okt
Pris kr
Tid

Om Audition

ÅRLIG AUDITION – for nyutdannede skuespillere

Årlig audition gir skuespillere muligheten til å presentere seg for potensielle arbeidsgivere: Alle landets teatersjefer, instruktører, dramaturger, film- og TV-produsenter og castingbyråer inviteres.

Årets audition foregår på Riksteatret i Oslo, mandag 19. november, på dagtid. Deltakerne får tildelt oppmøtetidspunkt i forkant.

HVEM KAN SØKE?
Du finner deltakerkriteriene lengre ned på siden. Dersom du var ferdig utdannet i 2015 eller senere regnes du som nyutdannet og søker her. Var du ferdig utdannet i 2014 eller tidligere må du søke som etablert.

HVORDAN FOREGÅR DET? 

Individuell del:

  • Hver deltaker har fire minutter til rådighet.
  • Alle skal fremføre en tekst som sendes ut ved opptak til Årlig audition. Du kan bruke hele tiden din på denne, eller velge en annen tekst i tillegg.
  • Alle står fritt til å velge hvilken type tekst de fremfører som tekst nummer to (monolog, dikt, sang, etc). Vi anbefaler å velge tekst fremfor sang. Alle tekster må fremføres på norsk, mens sanger kan være på valgfritt språk.
  • Teatret stiller med mp3/cd-spiller og piano. Eventuell akkompagnatør må deltakerne selv besørge.

Felles del:

  • Alle deltakere får en kort improvisasjonsoppgave som skal utføres parvis under veiledning fra instruktør.

SØKNADSKRAV

  1. CV i godkjent format må legges ved.

Søkere  bruke Norsk Skuespillersenters CV-mal. Dette gjelder både oppsett, font og skriftstørrelse. CVen skal være på maks en side i PDF-format. Kun søkere som benytter denne CV-malen blir akseptert. Publikum får utdelt CV-katalog og i denne skal uttrykket være helhetlig.

Se vår CV-mal her: Eksempel-CV PDF
Få CV-tips og finn redigerbar mal HER.

Malen er satt opp for redigering i Word med følgende skrifttyper og størrelser: Calibri 36 – Helvetica 11. 

INNHOLDSKRAV:

Portrettbilde: Frontalt, tatt av profesjonell fotograf som skal krediteres. Bildet skal være maks ett år gammelt og du må oppgi når bildet ble tatt. Bildet skal plasseres øverst til høyre på CVen og kan være i enten sort/hvitt eller farger.

Fotograf Kristin Aafløy Opdan tilbyr portrettfotografering av skuespillere med 20% avslag. Prisen vil da være 2000,- for fotografering (max 1 time), to bilder i farger og sorthvitt med mulighet for å kjøpe flere til 250,- pr stk. www.bildedama.no

Kontaktinformasjon

Info om relevant utdanning og arbeidserfaring med årstall. Det må komme klart frem hva som er praksis under utdanning, og hva som er profesjonell arbeidserfaring.

2. Informer om navn på utdanningssted, om du tidligere har vært med på Årlig Audition og i så fall hvilket år.

Merk: Søknaden må leveres i henhold til kravene for at den skal bli vurdert. Kun ett vedlegg aksepteres. (Er filen for stor? Sjekk om filstørrelsen på bildet kan justeres ned.) Det ikke er mulig å levere søknaden på annet vis enn via søknadsskjemaet underEttersending etter fristens utløp godtas ikke. 

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Nyutdannede skuespillere: 

  • Det må være maks tre år siden du avsluttet utdanningen.
  • Krav for deltakelse er treårig, utøvende skuespillerutdannelse på høgskolenivå, primært fra skole utenfor Norge.
  • Søkere med godkjent skuespillerutdanning fra Norge kan også søke. Skoler utenfor Oslo blir prioritert.
  • Som hovedregel kan en utøver delta maksimum to ganger på Årlig audition.

Uttak: 
Erfaringsmessig er det flere søkere enn plasser. Uttaket foretas av en komité bestående av representanter fra Norsk Skuespillersenter, Norsk Skuespillerforbund og Norsk Teaterlederforum / Norsk Teater- og Orkesterforening, etter fristens utløp. Søkere med godkjent skuespillerutdanning som ikke har deltatt tidligere vil prioriteres. Uttakskomitéens vedtak er endelig og kan ikke påklages.

Sted

På Riksteatret i Nydalen, Gullhaug Torg 2b.

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass

Søknadsfrist 4. okt
Dato 4. okt
Pris kr
Tid

Innsendt søknad er bindende, og du må oppfylle for å kunne få plass. Du vil få svar på søknaden innen tre uker etter fristen.

Jeg er kjent med Norsk Skuespillersenters (NSS) personvernerklæring. NSS lagrer opplysningene jeg oppgir under i et begrenset tidsrom. Min CV kan deles med kursholder og/eller andre samarbeidspartnere når det er hensiktsmessig for kurset.

Fristen for å søke på dette arrangementet er gått ut.