Frilansskuespillernes egen pris

Om prisen

Frilansprisen skal hedre en frilansskuespiller som i sin foreløpige karriere og/eller i løpet av det siste året har jobbet målbevisst og variert i sitt skuespillerarbeid, har vist vilje til å videreutvikle seg og fornye sine kunnskaper, har bidratt positivt til frilansmiljøet og som gjerne har gjort en innsats utenom det vanlige for å fremme frilansskuespilleres kår og miljø i Norge.

Prisen ble lansert i 2010, og deles ut årlig av Norsk Skuespillersenter. Den består av et stipend på 10 000,-, samt et diplom spesialdesignet av Linn Ramm Østgaard. Og medfølgende heder og ære, såklart!

Hvordan velges prisvinneren?

Vinneren velges av en jury bestående av fjorårets vinner, leder av Norsk Skuespillerforbund og en representant for Norsk Skuespillersenter.

Alle i feltet kan komme med begrunnede forslag til nominerte. Juryen velger ut 3 finalekandidater, som blir invitert til prisutdelingen på Caféteatret, der vinneren blir annonsert.

Har du et forslag til nominasjon? Send det inn med skjemaet under, så blir det med i vurderingen for neste Frilanspris!

 

Utdeling av Frilansprisen 2016 den 23. mars 2017 på Cafeteatret

Dette ble en utrolig hyggelig, rørende og morsom kveld. Våre nominerte frilansere Mari Moe Krysinska, Peder Opstad og Siri Seljeseth, vinneren av prisen, ble hedret, underholdningen var fabelaktig og stemningen på topp. Vi takker alle som var med, utøvere som publikummere. Dette akter vi å gjenta – og som vi gleder oss til Frilansprisen neste år!

Ser her for bilder fra utdelingskvelden.

Vi takker Nordic Black Theatre/Caféteatret for deres samarbeid og bidrag til denne pomp og prakt.

collage_Utøvere FP16Gull

Tidligere prisvinnere og nominerte

Tidligere vinnere

2015 – Gard Bjørnstjerne Eidsvold

Nominerte: Irene Ahnéll og Anne Marit Sæther

2014 – Cici Henriksen

2013 – Bernt Bjørn

2012 – Nils Petter Mørland og Mats Eldøen
Pris: «Enkelte tålte det dårlig» fra Prosjekt Barndom av Morten Magnus, trykk

2011 – Ane Skumsvoll
Pris: Spesiallaget original i serien Hei fastlege av Ingunn Christensen, tegning

2010 – Hanna Kavli Lund
Pris: «Stjernebefølersken» av Bjørg Thorhaldsdottir, trykk

Om Siri Seljeseth

Siri Seljeseth, født i 1988, er utdannet skuespiller på Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS, 2007-2011), men jobber både som skuespiller, komiker, manusforfatter og idéutvikler. Etter en noe utfordrende start på skuespiller- og stand-up-karrieren, tok Siri Seljeseth i 2014 skjea i egen hånd og skrev manuset til Unge lovende. Produksjonsselskapet Monster kjøpte ideen og laget sammen med Seljeseth TV-serien som siden er blitt en knallsuksess på NRK. Planlegging av en tredje sesong er allerede i gang. Hun har også skrevet for andre serier på NRK. For Unge lovende vant Seljeseth i 2016 Gullruten for beste manus, Oslo Kunstnerpris og UT-awards for beste tv-drama.

Begrunnelse for prisvinner

Som ung skuespiller valgte Siri Seljeseth å skape både sin egen arbeidsplass, en egnet rolle og et kunstnerisk verk. I arbeidet med dette har hun også skrevet gode roller for en rekke andre unge frilansskuespillere, og skapt et produkt av høy kvalitet som har løftet fram en rekke nye ansikter. I tillegg belyser og tematiserer verket den vanskelige hverdagen som unge kunstnere ofte befinner seg i; baksiden av medaljen av hva det koster å være frilanser og hva som er en frilansers kår. Kunsten å holde ut samtidig som man unner sine kolleger suksess. Dette er problematikk som det er svært viktig blir løftet frem i offentlighetens lys, og den nominerte evner å gjøre det med vidd, humor og innsikt.

Med TV-serien Unge Lovende utviser Siri en gjennomslagskraft og gjennomføringsevne som er til stor inspirasjon for andre frilanskunstnere, samtidig som hun løfter frem frilansskuespilleres hverdag.

Hun gjør seg dermed til en verdig vinner av Frilansprisen – Frilansskuespillernes egen pris, og på vegne av Norsk Skuespillersenter og Norsk Skuespillerforbund er det en glede å få overrekke prisen til Siri Seljeseth.

Vi gratulerer årets prisvinner!

De nominerte foran gullvegg m diplomFra prisutdelingen av Frilansprisen 2016, 23. mars på Cafeteateret. Fra venstre: nominert Mari Moe Krysinska, prisvinner Siri Seljeseth, og nominert Peder Opstad (Foto: Signe Fuglesteg Luksengard)